Започна лятната старт академия

от -
160

 

На 07.08., в наскоро открития здравен център „МИР” на улица „Суходолска” 22, започна триседмичният проект „Лятна Старт Академия”, с водеща организация „Про европейска мрежа”, подкрепен от фондация „Заедно в час”, фондация „Здраве и социално развитие”, Столична община и район Красна Поляна, който ще даде възможността на 60 ромски деца от 7 до 12 години да получат допълнителна образователна помощ през ваканцията.

 

Откриването се състоя в новата зала на центъра и бе пълна с празнично облечени деца и родителите им, които не скриваха вълнението и нетърпението си от предстоящите седмици.

IMG_20170807_104032

 

Главният организатор и координатор на проекта, Милена Димитрова, заедно с нейните помощници, представи концепцията на Академията, според която децата няма да са ученици, а пилоти, които в предстоящите дни ще се научат да управляват своя самолет, спазвайки нужните правила и слушайки своите навигатори.

 

За гостите на откриването бе видимо старанието, с което проектът „Лятната Старт Академия” е замислен и съобразен с децата, за които е предназначен, основан на цялото уважение и грижа към тях и потребностите им. Те от своя страна показваха готовността си да участват и помагат в постигането на зададената цел – да получат зелена светлина, за да полетят със своя самолет.

 

„Лятната Старт Академия” се състои за първи път и не разчита на инерцията, и опита от предишни години. Инициаторите й не криеха притеснението си, с което започват нещо ново, различно и много предизвикателно. За да гарантират успеха си, са привлекли като помощници родителите на някои от децата.

 

Екипът на „Маргиналия” пожелава успех на Академията и след края й ще направи интервю с някои от участниците в пилотското приключение, за да споделят своя разказ за изминалите дни.

 

Линк към репортаж от откриването: