Инициативната група за отбелязване на 50-годишнината от протеста на тримата студенти срещу българското участие в потъпкването на „Пражката пролет“ канят на възпоменателно шествие

На 1 юли 2018 г. се навършват 72 г. от рождението на ЕДУАРД ГЕНОВ (1 юли 1946- 16 дек. 2009 г.). По този повод Инициативният комитет за отбелязване 50 годишнината от протеста на тримата студенти срещу българското участие в потъпкването на „Пражката пролет“ Ви кани на възпоменателно шествие от Софийския университет през „маршрута на позивите“ до дома, където е живял по това време ЕДУАРД ГЕНОВ на ул. „Кирил и Методий“ №2.

Един от основните инициатори на възпоменателното шествие е историкът, доц. Стефан Дечев. Неговата  статия “ Истини, лъжи и тайни в микроисторията на българската 1968-вма“  https://www.marginalia.bg/aktsent/stefan-dechev-istini-lazhi-i-tajni-ot-mikroistoriyata-na-balgarskata-1968-ma/ предизвика огромен интерес и стана предпоставка да се зароди идеята за отбелязване на годишнината от българското участие в потъпкването на „Пражката пролет“. Сдружението за човешки права Маргиналия осигурява медийна подкрепа на инициативата.

Начало на шествието  – 1 юли, неделя, в 16.30 часа в двора на Софийския университет, Ректората.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.