Калин Терзийски: Няма по-страшно от самия страх

Споделете статията:

Днес ви представям част 1 от разговора ми с Калин Терзийски. В това издание на “Лексиконът на Искра” може да чуете и другата гледна точка  за изолацията, мерките за сигурност, паниката, доброволчеството си в борбата срещу вируса и теориите на световната конспирация. Кайо, както го наричаме, не споделя “изолационистката” гледна точка относно пандемията – той е от онези, които считат, че опасността от вируса е колкото от сезонен грип и че “Няма по-страшно от самия страх”.

Мъдър и просветен, както винаги, той базира всичките си твърдения на сериозни проучвания и така представя ДРУГАТА ГЛЕДНА ТОЧКА, защото свободата на мнение е онова, за което се борим тук. А и нека не забравяме, че освен изключителен писател, художник, епикуреец и скромен, добър човек, Калин Терзийски е и лекар, при това – психиатър.
 Кайо е автор на страхотните романи “Алкохол”, “Любовта на 45-годишния мъж“ и “Лудост”, както и на множество книги с разкази, между които “Има ли кой да ви обича”, “Любовта на 35-годишната жена”, “13 парчета от счупеното време”, на няколко стихосбирки като “Сол” и други. В тази първа част на интервюто, той е малко по-песимистичен, във втората става по-ведър. Очаквайте и второта част!

 

Ако искате видео-разговорите на Искра, в които тя интервюира интересни хора на изкуството и интелектуалци да продължат да съществуват – гледайте ги и непременно се запишете в канала й!

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията: