Калин Терзийски за хляба и свободата, за Марк Чапман и вегетарианството

Днес в „Лексиконът на Искра“ ще ви представя втора част на разговора ми с  писателя Калин Терзийски. Той е от онези наши приятели, които смятат, че животът не трябва да спира и че вирусът не е толкова опасен. Освен изключителен писател, художник, епикуреец и скромен, добър човек, Кайо е и лекар, при това – психиатър. В тази втора част на интервюто разговорът е ведър, забавен и занимателен. Както знаете, Калин Терзийски е автор на страхотните романи „Алкохол“, „Любовта на 45-годишния мъж“ и „Лудост“, както и на множество книги с разкази, между които „Има ли кой да ви обича“, „Любовта на 35-годишната жена“, „13 парчета от счупеното време“, на няколко стихосбирки като „Сол“ и др.

В това интервю(2) ще чуете какво мисли писателят за хляба и свободата, Марк Чапман, вегетарианството, манджите и тренировките, английската кралица и Бойко Борисов, смъртните опасности, Make love not war, християнството, няколко логически задачи и други забавления, както и за положителните страни на карантината и за книгите, които да четем по време на това изпитание – от Сартр, през Хайдегер, Гогол и Хашек, до Достоевски.

Чуйте го!

 

Ако подкрепяте Искра в усилието й да създаде свободна територия за свободни и независими умове, като ги интервюира по време на вирусната епидемия директно по Zoom – запишете се в youtube канала й, натискайки бутона “Subscribe/Абониране”.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика