Орлин Павлов пее импровизиран “карантинен” текст

Споделете статията:

Това е второто издание на “Лексиконът на Искра”, осъществено съвместно с платформата за човешки права Маргиналия. Проектът представлява жива хрoника на карантината и се произвежда напълно безвъзмездно от Искра Ангелова, нейния съпруг и приятелите Емо Димитров (монтаж) и Иван Тодоров (заставка), а музиката на заставката е дело на Явор Гайдов, Венелин Пиперов и Антон Пиперов. Целта му  е българската и международната публика да чува и независими, просветени, различни гласове. „Лексиконът на Искра“ не предпочита да следи “удобните и правилните” гости по телевизиите, идеята на водещата е да избягва еднотипните готови развлекателни формати и разказите за житието на мейнстрийм хората.

 

Днес в “Лексиконът на Искра” ще представим любопитни разкрития за рода на Орлин Павлов и неговия прадядо – историк, който и бил преследван от Народната власт след 1944.
Певецът  разказва как използва безценното време на карантината и какво му липсва най-много. Той разсъждава дали светът някога ще бъде отново същият. Споделя как се справя с новата си роля на баща. Любимецът на всички българи, The Bulgarian Sweetheart, който печели с таланта си не един и не два телевизионни формата ни припомня най-въодушевяващите, но и някои неловки моменти от кариерата си. Специално за зрителите на “Лексиконът на Искра” той изпява своя хит “Още малко” акапела от гаража си в нов, импровизиран “карантинен” текст, като отправя своя призив към всички българи – да бъдат внимателни по време на това изпитание.
Най-интересна ще ви бъде частта, в която Орлин Павлов разказва за политиците у нас и описва архетипа на българския държавник, който има най-голям успех винаги у нас, защото напоследък се е заровил да чете история – книгите на прадядо си, който е бил преследван от Народната власт след 1944.
А каква ще бъде неговата изненада?! Останете до края и ще научите.
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията: