Срещи с Огнян Минчев – как „властимащите“ се отнасят към публичното благо и културата си.

 

Това е третото издание на “Лексиконът на Искра”. Проектът представлява жива хрoника на карантината и се произвежда напълно безвъзмездно от Искра Ангелова, нейния съпруг и приятелите Емо Димитров (монтаж) и Иван Тодоров (заставка), а музиката на заставката е дело на Явор Гайдов, Венелин Пиперов и Антон Пиперов. Целта му  е българската и международната публика да чува и независими, просветени, различни гласове. „Лексиконът..“ не предпочита да следи “удобните и правилните” гости по телевизиите, идеята на водещата е да избягва еднотипните готови развлекателни формати и разказите за житието на мейнстрийм хората. Днес ще ви представим разговорите й в 2 части.

Ако подкрепяте Искра в борбата й да създаде нова алтернативна платформа, където да интервюира хората с оригинална мисъл и нови, интересни идеи – молим ви да натиснете Subscribe/Абониране в нейния youtube канал.

 

За човека е много важно да спре и да се огледа“

Вижте един от особено умните хора у нас – политологът Огнян Минчев:

  • защо вече не гледа българска телевизия
  • липсват ли му срещите на живо с приятели
  • защо според него „дори световните медии вече не са това, което помним“
  • кои любими романи препрочита и кои филми и групи са го формирали
  • Както и защо мисли, че „човек се храни с това, което дава“?

На финала на карантината разговарям с политолога за позитивите от коронавируса, за кризите и възможностите, за т.нар. „изолационистите“ и „свободолюбивите“ бизнесмени и за новата човечност, родена от световния колапс.

 

„Намаляването на ДДС върху книгите = на 1 км. магистрала

Във втора част на интервюто с политолога Огнян Минчев ще видите неговите разсъждения за участта на хората на първа линия в борбата с вируса, както и за теориите на конспирацията и техния генезис. Политологът представя и гледна си точка за причината източноевропейските страни да избегнат засега големия процент на зараза, както и за „държавата“ и начините, по които „властимащите“ се отнасят към публичното благо и културата си. „Олигархията превърна демократичния процес в изпразнена от съдържание фасада,“ казва Огнян, но добавя, че няма по-лош съветник от цинизма на отчаянието.

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика