Една нощ, повече от един разказ

„Любовта няма граници, няма етническа принадлежност.” Казва един от героите от спектакъла „Една нощ в бърлогата” на Валери Леков. Дали и защо е така, разказват и доказват всички странно близки образи в него.

На 29 януари в студио 1 на БНР беше представена дебютната постановка на Валери Леков „Една нощ в бърлогата”.  Тя беше играна благотворително в подкрепа на проекта „Оцвети ми лято”. Организаторите на проекта са си поставили за цел да събират средства за лятно училище по изкуствата за деца, лишени от родителски грижи. Средствата се събират от доброволци чрез благотворителни представления, базари, концерти и други формални и неформални инициативи.

Проектът работи с успех и радва децата вече осем години. Представлението „Една нощ в бърлогата” откри кампанията по набиране на средства за летен лагер 2015. Организаторите на лагера благодариха от сърце за подкрепата от страна на БНР и екипа на представлението. Авторът на спектакъла и изпълнител на главната роля Валери Леков пожела на децата, лишени от родителски грижи, „Да намерят своя истински дом и хората, които ги обичат. ”Специално за „Маргиналия” той сподели, че текстът е очаквал реализацията си близо 10 години, а изпълнителите са непрофесионални актьори и професионални ентусиасти.

Самият спектакъл представлява интересна конструкция от няколко ромски истории. И както се полага на всеки разказ за роми, публиката сама решава дали да се смее, или да плаче. Самият спектакъл може да бъде гледан критично или безкритично, но не и без емоция. Благодарение на радио Бинар, представлението може да бъде гледано на адрес https://www.youtube.com/watch?v=6gyTxIBWcdw.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика
mila@abv.bg'

Мила Цалова

Мила Цалова започва работа като репортер на 16 години. От тогава работи в различни видове медии, от осем години поддържа личен блог посветен на методи за групова работа и личностно израстване. Работи като пиар за различни организации и вярва, че светът може да стане по-добро място, ако хората са по-отговорни в отношенията си един към друг. Мечтае, когато светът стане по-добро място, да се пенсионира, да отглежда розови домати и да пише детски книжки.