Алберто Ангуца, музикантът, който излезе на балкона и ни разплака

Алберто Ангуца е джаз тромпетист и шеф на брас бенда Отони Анимати от Сицилия. Той беше сред първите музиканти, които излязоха на балконите си и засвириха, когато епидемията обхвана Италия. Той беше сред тези, които ни разплакаха. Алберто живя в карантина близо 3 месеца с жена си, която е рускиня и семейството си, и се включи на живо за “Лексиконът на Искра” от дома си в Трапани, Сицилия. За кризата в Италия, за мерките за сигурност, за този нов начин на живот и италианската гостоприемна и отворена човешка природа, за липсата на помощ за хората на изкуството, за заниманията им по време на карантина, прогнозите за бъдещето и плановете му… Доколкото в този ад може човек да има планове…

В този брой на поредицата разговарям с човек, който преживява кризата в Италия на място. Алберто се просълзява, когато му пуснах запис от предаването “Нощни птици” по БНТ и където той е бил гост. Прие предизвикателството на Венелин да направи и той панетоне в леген (този брой е сниман по Великден). Гледайте “Лексиконът на Искра” – защото хората на изкуството наистина имат какво да кажат в тези тежки времена. Думи на обич, на болка и на надежда.

Ако подкрепяте Искра в опита й да създаде място за свободните духм онлайн – изгледайте видеото и се запишете в канала, натискайки Subscribe/Абониране. Благодарим ви.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика