Детските НПО-та на година помагат на 76 000 деца и на 13 000 семейства с 8% бюджет от социалните услуги

 

 

Коментар на Мартин Карбовски във фейсбук по повод убийството на 7 годишното дете в Сотиря:

Изродът от Сотиря няма приятели, няма семейство, няма работа, няма образование. Има село, блудства, скука , бедност, убийство.
Много се постарахме да отгледаме точно този изрод. За 20 години, последните.
Къде сте хиляди НПО, които се грижите за децата, младежта, образованието, половото възпитание? Къде сте бре, маскари нещастни?! Във всяко село по един изрод отгледахте, докато във всеки град държавни пари ядете.
Вие убихте детето от Сотиря, вие и държавата-олигофрен, ваша е кръвта по ръцете на изрода.
Покажете се по телевизията да коментирате. Имате ли програми, кампании, нови позитивни идеи, а, имате ли, гнусави безродници?!?
А?! Бюджети имате ли?!?

 

 

Карбовски, пише ти един маскара и нещастник!
Кажи ми ти, Карбовски, на колко деца помогна? На колко семейства? Защо от 15 години, откакто си в национален ефир, лееш омраза и ненавист и не спря с твоите предавания този „Изрод от Сотиря“? Нали ти имаш журналистическата власт над народа, за да няма такива, като този в Сотиря! Къде ти е гражданската позиция във Фейсбук за пребитите две момичета от баща им днес от разгрдско?
➡️Знаеш ли, че 21 процента от младите българи на възраст 20-34 години нито учат, нито работят и за това НПО ли са виновни или образователната и социалната система в страната?
➡️Знаеш ли, че за 6 месеца миналата година са убити 30 деца, 2000 са жертва на престъпления и само по около 300 случая на насилие е работено? И за това НПО-тата ли са виновни, че няма съдебна реформа или „ювенална юстиция“, както ти я наричаш?
➡️Знаеш ли, че само 8% от услугите за деца и семейства се управляват от НПО, а останалите 92% от общините в България и че в община Сливен всички услуги се управляват от самата нея?
➡️Сега ще ти кажа какво правят #НПО в тая „държава-олигофрен“ та да си знаеш.
Детските НПО-та на година помагат на 76 000 деца и на 13 000 семейства с тези 8% бюджет от социалните услуги. И всяка една услуга за деца, ако е с капацитет 60 деца работи с общо 80 или 100 деца – защото детското страдание е по-голямо, отколкото нещастните ни бюджети! И за това хората в тези услуги са прегорели, под стрес и работещи с мизерни заплати от 600 лева.
➡️Ако имаш предвид нас „гнусавите безродници“ от НПО-тата, че сме си изцапали ръцете с кръв, да така е всеки ден сме с кръв по ръцете, защото я бършем и превързваме рани не само по телата, но и по душите на хората. Всеки ден тъпчем в калта, за да помагаме и се борим с държавни чиновници, за да нямаме необразовани хора в тая държава и да има повече услуги за децата и семействата.
➡️Ти на кого помогна, Карбовски? Защо не направиш едно НПО, да видим в кой град ще работиш и колко „държавни пари ще изядеш“ и на колко хора ще помогнеш? Защо с паметта на детето от сливенско насъскваш хората и продължаваш да сееш омраза и ненавист?
Едно знам, че тези които работят и помагат в болките на хората ще ги има винаги и с тези 8% и без тях. Ще ги има, въпреки тези които се опитват да си правят рейтинг на гърба на трагедиите на хората и които са част от пропагандата да се върне държавата ни векове назад.

Коментарът е от фейсбук профила на автора

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика
georgi@abv.bg'

Георги Богданов

Георги Богданов е изпълнителен директор на Национална мрежа за децата, организация която обединява над 130 организации в България, работещи с деца и семейства. Той е член на управителния съвет на Eurochild и вицепрезидент на ChildPact. Богданов е работил за редица български и международни организации, като Уницеф, Световна банка, Европейската комисия в БрюкселWorld vision и др. Георги Богданов е завършил Европейска социална политика и социална работа и е доктор по Етнология в СУ „Св. Климент Охридски“.