Това е легален пладнешки обир на цял столичен квартал!

Господин  Борисов!
През 2000 г. минералната вода в Горна баня бе отдадена на концесия за срок от 25 години на трима бизнесмени. От една страна Правителството тогава им направи един огромен подарък с чужда пита, а от друга страна се изгаври с населението на квартала. Защото да бутилираш и продаваш минерална вода, да печелиш милиони и да плащаш смешна концесионна такса, от която нищо не постъпва в Горна баня, си е пълна подигравка. Още повече, че договорът е бил сключен без какъвто и да е ангажимент на концесионера да ремонтира сградата на банята, видът на която предизвиква изумление както с уникалната ѝ архитектура, така и с напредналия стадий на разруха и самосрутване. Като я гледа, човек започва да се чуди как е възможно такова безхаберие и такава наглост на изпълнителната власт, която по онова време е била собственик на сградата.
Банята в Горна Баня днес – снимка авторът
Ние, хората от Горна баня, питаме:
Подлежат ли на обжалване или на съдебен контрол решения на властимащите, когато тези решения имат характера на геноцид по отношение на населението на определени райони?
Може ли прокуратурата да се самосезира и да потърси отговорност от Министерството на здравеопазването, което като собственик на сградата на банята в продължение на десетки години не си мръдна пръста да я ремонтира? В резултат на това престъпно бездействие съвсем скоро ще се стигне до решение, че банята вече не подлежи на ремонт и трябва да бъде съборена.
Господин премиер!
Защо удължихте концесията на водата в Горна баня през 2011 г! Какъв е общественият интерес, който ви е наложил това решение? Има ли други причини, които са стимулирали решение на държавник да харизва национално богатство, каквато е водата на Горна баня?
Мили съкварталци, в неделя, преди да посегнете към бюлетината, минете през градинката на центъра и хвърлете едно око към фасадата на нашата баня. След това погледнете и големите сини халета, прилепени като пиявици до банята. В тях се източва и бутилира нашето богатство. Погледнете рушащата се сграда и халетата, за да вземете информирано решение дали да подкрепите този, който през 2011 г. в разрез с обществения интерес обрече квартала на мизерия.
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика