Мюсюлманин равно на престъпник?

Здравейте!

Геновева съм, приятно ми е. Аз  съм мюсюлманка. Моля ви, не изпадайте в ужас, няма да ви навредя, защо аз самата аз съм уплашена не по-малко от вас. Ето ме на 37 години. Вследствие на словото на омразата аз ходя изпълнена с ужас – ами ако и мен ме наранят така, както  тези в Австралия! Години наред плащам цената на това да изповядвам друга религия, Сетих се за ужаса, с който ходех на работа в едно държавно учреждение , където трябваше да давам обяснения след работно време защо ходя на джамия. Заплашваха ме,  че ще ме пратят в Белене без свидетели, но оцелях.

Водих битки дори с Комисията за защита от дискриминация. Уви! Не успях да докажа правотата си , след всичко това  загубих работата си и съм социално изключена. Дълги години след тази загуба, не мога да си намеря работа, заради скрития расизъм и загубих близки за мен хора, които умряха от мизерия. Много съм наранена и уплашена, но имам вяра в човека. Смятам че поначало човека е добър и просто ако се опознаем едни друго няма да има проблем.

Уморих се да бъда мразена защото съм черна ромка , защото съм мюсюлманка , защото съм различна.  А ако си сложа хиджаб, традиционното покривало за глава,  картинката е още по- страховита. Не нося кърпа, за да не стряскам хората, но болката от това че не съм себе си ме убива, бавно и мъчително. Сетих се за незарасналите рани от „възродителния процес“ при майка  ми, която се чувства  туркиня! Уважаеми християни, не ме изключвайте защото и аз съм човек като вас, който го боли  точно като вас. Ако се убода и  на мен ми тече кръв, Просто съм малко по-различна. Няма религия, която да проповядва  убийство на невинни хора. Нито Библията, нито Корана доколкото го познавам, не проповядват това. Нима  християнството, което се базира на любовта към ближния проповядва това, или Корана който е в основата на суфизма, където много хора са живели в аскетизъм, проповядват това!

Не, според мен словото на омразата  е в основата на всичко. Не религиите разделят хората, а страховете ни, породени от демоничните стереотипи създадени от медиите . Пораждат желание за мъст и от двете страни. Рецептата за това е простичка: ние трябва да започнем да си говорим, да си ходим на гости , да се поздравяваме поне по празниците . Знам,  че го можем  на  тук балканите, съдено ни е да сме заедно, защото аз самата съм резултат на заедност на няколко етноса, роми , турци и бог знае какви още!

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика
genoveva.sotirova@gmail.com'

Геновева Сотирова

Геновева Сотирова е работила до 2012 г. като разследващ полицай . Завършила е гражданско право и процес , наказателно право и процес . административно право и процес. римско право. Карала е допълнителни курсове курс по журналистика, курсове по социология