Правосъдие за роми, правосъдие за българите

Споделете статията:

На фона на разигралия се скандал с апартамент-гейт и бутането на ромските къщи в пловдивската  „Шекер махала“,  започнах да си задавам въпроси.

Доколко ромите имат достъп до правосъдие? Има ли или няма двойни стандарти в правосъдието?

Нека започнем с апартаментите  построени от  фирма „Артекс“.  Тяхното разрешително е изтекло  към ноември 2018г, а те са продължавали да  строят и след тази дата .  Житейската  логика  сочи, че всичко построено след тази дата би следвало да се събори. Имам едно дяволче в главата , което ми нашепва , че няма да се събори нищо, защото ще се намерят врати в закона и замесените лица ще бъдат оправдани.

А какво ще стане с  къщите в ромските гета?  Там преди изборите  те са следени под лупа доколко отговарят на изискванията на закона.

Имам и няколко въпроса кой създаде гетата?  Кой си затваряше очите за тях  с десетилетия!  Кой  влиза в гетата да си купува гласове?  В същото време тези ромски къщи стоят с години без да бъдат узаконени и така хората си създават фалшива представа, че всичко е наред с техните домове.  Докато не се намери някой да им ги бутне!

Винаги около избори започва шумното събаряне на  определен брой къщи и после всичко утихва.

Тези скандали обслужват нечий интереси, за да се прикрият други проблеми от обществото като безстопанственост, лоши сделки и прочие.

От моите лични наблюдения от репортажите по централните емисии и скромните ми познания на юрист, имам правото на питане:  Доколко законът е равен за всички или някой категории хора са над закона !?

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Геновева Сотирова

Геновева Сотирова е работила до 2012 г. като разследващ полицай . Завършила е гражданско право и процес , наказателно право и процес . административно право и процес. римско право. Карала е допълнителни курсове курс по журналистика, курсове по социология