Лейбъристите критикувани за антисемитизъм

Главният равин на еврейската общност във Великобритания остро разкритикува Лейбъристката партия, че не прави достатъчно да изкорени антисемитския расизъм. Обвинението идва в чувствителен момент преди извънредните общи избори на 12 декември, информира БНР.

Ефраим Мирвис пише в статия за вестник „Таймс“, че „нова отрова, одобрена от върха, е пуснала корени в партията“. Макар и да не съветва пряко еврейската общност да не гласува за лейбъристите, Мирвис пише: „Когато настъпи 12 декември, нека всеки да гласува по съвест“.

Равинът допълва, че твърденията на лейбъристите, че са разследвани всички случаи на антисемитизъм в партийните редици, са „лъжлива измислица“. Говорител на партията заяви, че лидерът Джеръми Корбин води активна кампания срещу антисемитизма и че ако лейбъристите спечелят изборите сигурността на еврейската общност ще бъде напълно гарантирана.

Политическите наблюдатели отбелязват, че е крайно необичайно лидер на религиозна общност да се намесва в кампания преди общи избори.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.