120 деца изписаха с телата си „Не на тормоза“

 

В Пловдив 120 деца от СУ “Никола Вапцаров” изписаха с телата си “Не на тормоза”. Те се събраха в училищния двор, за да отправят своето послание срещу агресията. За поредна година почти всички училища от областта и множество детски градини отбелязаха Деня на розовата фланелка, съобщи u4avplovdiv

Инициативата датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

В ОУ “Княз Александър I” и в Арменското училище  се проведоха беседи за агресията сред подрастващите. Униформени и психолог от Детска педагогическа стая в Четвърто районно управление  коментираха с шестите и седмите класове отговорностите на децата и законовите разпоредби,  след което последва демонстрирация на източни техники за самоотбрана.

Ученическият парламент на ЕГ „Иван Вазов“ организира поредица инициативи. В часа на класа гимназистите научиха повече за историята на Деня на розовата фланелка, а всяка от паралелките направи своетото послание за толерантност, разбирателство, приятелство и хармония в човешките взаимоотношения. То беше изписано върху розова хартиена фланелка. Председателите на класовете закачиха посланията на таблото до училищната библиотека. Ученици и учители облякоха розови фланелки и се обявиха против всякакъв акт на насилие и тормоз. Комисия от представители на Ученическия парламент избра победителите в конкурса “Най-розов клас”.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.