1300 ученици ще получат училищни пакети с подкрепата на ромски организации

В рамките на спешната подкрепа на Ромски Образователен Фонд, фондация “Рома-Лом” и Постоянна ромска конференция приготвиха пакети с училищни пособия на ученици от ромски произход на стойност над 20 000 лева, съобщиха на страницата си активисти от ПРК.

Пособията ще се раздадат на над 1300 ученици в училищата на територията на общините Сливен, Лом и Разлог.

Инициативата се осъществява в рамките на програма на Ромски Образователен Фонд за спешна помощ, свързана с образователни последствие от Ковид- 19. Програмата се изпълнява от фондация “Рома-Лом” в рамките на Постоянна ромска конференция.

 

 

Една от придружаващите целите на инициативата е да се подобри взаимодействието с образователни и местни институции при преодоляването на последствията от Ковид-19 и създаване на условия за достъп до обявените след кризисни образователни мерки от българското правителство.

В рамките на инициативата ще се съдейства на семейства за достъп до програмите на Агенцията за социално подпомагане за подкрепа на деца в първи и осми клас.

ПРК ще работи заедно с партньори по места за осигуряване на достъп на ромската общност до след кризисни мерки за преодоляване на образователни последствия с помощта на РОФ, икономически последствия със съдействието на РЕДИ– БГ, и последствия в други сектори, както и с активисти на местно, национално и международно ниво. Важна цел е и желанието на организацията да утвърди мястото и ролята на ромската общност при възстановяването на Европа.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.