Полицията: антисемитските прояви в Лондон са се увеличили с 60% през 2015

Споделете статията:

Антисемитските посегателства в Лондон са се увеличили с 61% през изминалата година според статистиката на полицията. Между ноември 2014 г. и ноември 2015 г. са били извършени 483 подобни престъпления, за разлика от 299-те за същия период предишната година, съобщава „Индипендънт“.

В градчето Ламбет има ръст от 200%, в Уестминстър 178%, а в Тауър Хамлетс е отчетено нарастване от 100%, огласява тези данни „Еврейски новини”.

Джон Ман, депутат от Басетлоу и председател на обща парламентарна група срещу антисемитизма, каза пред „Индепиндънт“, че си обяснява увеличаването на проявите със зложелателните съобщения, разпространявани онлайн.

Той заявява: „Голямата промяна… беше нарастването на антисемитските престъпления от омраза, на които съм свидетел от първа ръка. През изминалите 6 месецу срещу мен бяха отправени над 200 антисемитски нападки по интернет. Това е нищо в сравнение с известни еврейски политици.“

Според Ман много от тези заплахи са направени от крайнодясното крило, като целта им е да нанесат обида. Други пък са от крайната левица и повтарят познатите мантри за парите, властта и конспирацията.

Ман споделя, че трябва да има ново законодателство срещу словото на омразата в мрежата, което да изисква от интернет компаниите незабавно да идентифицират извършителите и наличие на регулаторна система, която да наблюдава боравенето със заплашителното съдържание.

От лондонската полиция заявиха, че нямат пълна статистика на съотношението на престъпленията, извършени онлайн; независимо дали от враждебно настроени потребители или „тролване” на социална медия или с имейли.

Джонатан Сацердоти, директор на комуникациите на Кампания срещу антисемитизма, каза: „Колко пъти трябва да отбележим увеличаване на броя на антисемитските атаки, преди да бъде прието законодателство с нулева толерантност към подобни прояви? Декларациите за намерение за справяне с антисемитизма и оправдания за вероятните причини за еврейска омраза не са достатъчни.“

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.