Швеция обвинява “Дейли Мейл” в анти-бежанска пропаганда

Швеция е използвана като сплашващ пример и като аргумент срещу допускането на още бежанци във Великобритания. За тази информация Шведското посолство в Лондон съобщи, че е уведомило Стокхолм, съобщава “Индипендънт”.

Според посолството британското издание “Дейли Мейл” е започнало анти-бежанска пропаганда, която представя Швеция в лоша светлина заради либералната й миграционна политика.

В доклад, изготвен от служители на посолството за министерството на външните работи, се твърди, че вестникът описва Швеция като „наивна”, тъй като приема повече от отредената ѝ квота бежанци.

В доклада, цитиран от шведската новинарска агенция ТТ, се изразява загриженост, че “Мейл Онлайн”, онлайн изданието на “Дейли Мейл”, има широка международна популярност и че написаното за Швеция е станало обект стотици неприятни и расистки подмятания в коментарите на читалетите.

Според информацията на “Индипендънт”, докладът е подписан от шведския посланик Никола Клазе и е изпратен на висши политици, включително на секретаря на шведския кабинет Ханс Далгрен.

„Таблоидът “Дейли мейл” е започнал кампания срещу шведската миграционна политика. Швеция е използвана като сплашващ пример за отрицателните последствия на една либерална миграционна политика”, пише шведската преса, цитирана от “Индипендънт”.

Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.