Швеция обвинява “Дейли Мейл” в анти-бежанска пропаганда

Споделете статията:

Швеция е използвана като сплашващ пример и като аргумент срещу допускането на още бежанци във Великобритания. За тази информация Шведското посолство в Лондон съобщи, че е уведомило Стокхолм, съобщава “Индипендънт”.

Според посолството британското издание “Дейли Мейл” е започнало анти-бежанска пропаганда, която представя Швеция в лоша светлина заради либералната й миграционна политика.

В доклад, изготвен от служители на посолството за министерството на външните работи, се твърди, че вестникът описва Швеция като „наивна”, тъй като приема повече от отредената ѝ квота бежанци.

В доклада, цитиран от шведската новинарска агенция ТТ, се изразява загриженост, че “Мейл Онлайн”, онлайн изданието на “Дейли Мейл”, има широка международна популярност и че написаното за Швеция е станало обект стотици неприятни и расистки подмятания в коментарите на читалетите.

Според информацията на “Индипендънт”, докладът е подписан от шведския посланик Никола Клазе и е изпратен на висши политици, включително на секретаря на шведския кабинет Ханс Далгрен.

„Таблоидът “Дейли мейл” е започнал кампания срещу шведската миграционна политика. Швеция е използвана като сплашващ пример за отрицателните последствия на една либерална миграционна политика”, пише шведската преса, цитирана от “Индипендънт”.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.