В американските училища изключват по-често чернокожи ученици

Споделете статията:

Чернокожите ученици са почти четири пъти по-често изключвани от държавните училища от белокожите. Това е част от постоянното неравенство в американските училища според данни на американския департамент по образование, съобщи Ройтерс.

Данните за граждански права на департамента за учебната 2013-2014 г. показва, че по-високият процент на изключвания на чернокожи се дължи на по-големия брой отсъствия, които те са склонни да правят, липсата на опитни учители и по-трудния достъп до курсове по естествени науки и математика.

Секретарят по образованието Джон Кинг твърди, че неравенствата показани в проучванията на 96 000 училища и 50 милиона ученици подчертава нарастващата нужда да се подобри равенството в американските училища.

Данните „илюстрират по убедителен и обезпокоителен начин неравенството във възможностите и опита, които различните групи ученици имат в нашите училища,” казва той в изявлението си.

Броят на учениците от детската градина до 12-ти клас, които са били отстранявани един или повече пъти, е спаднал на 2.8 милиона, почти 20% от предишното проучване през учебната 2011-2012 г.

Данните показват, че са били отстранени около 1.1 милиона чернокожи ученици или 3.8 пъти повече от белите. В предучилищна възраст е 3.6 пъти по-вероятно да бъдат изключени чернокожи, а не бели деца.

Ученици с увреждания е два пъти по-вероятно да бъдат отстранени от ученици без увреждания. Тези с увреждания са две трети от учениците държани настрана от съучениците си или спирани от учебни занимания, въпреки че те са 12 процента от всички ученици, показва проучването.

11% от афро-американските ученици са в училища, където повече от една пета от учителите упражняват професията си за първа година, спрямо 5% от белите учащи. 

18% от гимназистите хронично отсъстват или са извън училище 15 дни през годината, докато 22% от чернокожите отсъстват редовно.

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.