Полицията в Ереван под обсада

Един полицай е убит в Ереван, а двама други са ранени. Това стана, след като въоръжен стрелец превзе главното полицейско управление в столицата на Армения, съобщи арменската Националната служба за сигурност, цитирана от сайта news.am.

Други въоръжени мъже обсадиха полицията и взеха заложници с искането да се освободи опозиционния активист Жирайр Сефилян, арестуван преди почти месец по обвинения в незаконно притежание на оръжие.

В резултат на операцията бяха освободени двама заложници. По-късно стана ясно, че по време на нападението е убит полицай Артур Ваноян, капитан на полицейския отряд, както съобщава Йеркир Медия.

Според последните новини от Ереван група активисти е задържана на площад „Свобода” в Ереван. Сред задържаните са и опозиционните активисти Давид Шахназарян, Андреас Гукасян и Шахен Харутунян, син на вкарания в затвора активист Шант Харутунян.

След нападението на група въоръжени мъже на полицейското управление в Ереван има общо един убит полицай и четирима ранени.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.