„Вагини срещу Тръмп“: акция на „Оранжевото е новото черно“

Споделете статията:

Екипът на сериала „Оранжевото е новото черно“ се обедини срещу Доналд Тръм. Актрисата Лиа Делария, която участва в сериала, публикува в Туитър снимка на актьорите и другите членове на екипа с тениски, на които пише „Вагини срещу Тръмп“, съобщи „Пинк Нюз“. Това стана, след като наскоро беше разпространен запис, в който кандидатът на Републиканската партия за президент разказва как целува и опипва жени без тяхно разрешение. След скандала със записа последваха няколко обвинение в сексуален тормоз срещу Тръмп.

В момента текат снимките на петия сезон на популярния сериал на „Нетфликс“ на затворническа тематика „Оранжевото е новото черно“.

Миналата седмица транс звездата Лаверн Кокс, която също участва в сериала, се снима в клип за подкрепа на Хилари Клинтън. Тя разкритикува дискриминационния, според нея, закон, прокаран от републиканците в Северна Каролина, по силата на който транс хората се третират като престъпници, ако влязат в тоалетна, съответна на пола, с който се идентифицират.

„Това, което виждаме, за съжаление, в Републиканската партия на равнището на политиките, е партия, която непрекъснато се опитва да обезправява чернокожите, да обезправява работещите хора, ЛГБТ хората, да отнеме на жените контрола върху собствените им тела, а това е нещо, което просто не мога да подкрепя“, каза тя. „ЛГБТ правата са човешки права, гей правата са човешки права, транс правата са човешки права и това е нещо, което Хилари Клинтън повтаря от години“, допълни тя.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.