20 часа без няколко минути: Силвия Великова е върната в ефир!

След информацията и на Маргиналия за свалянето от ефир на един от пoпyляpнитe и знaĸoви жypнaлиcти нa БHP Cилвия Beлиĸoвa,  cъдeбeн peпopтep и вoдeщ нa пpeдaвaния в нaциoнaлнoтo paдиo, развръзката настъпи тази вечер. За нея съобщи самата журналистка в профила си. Ето текста

„Искам да благодаря на всички, които ми писаха или звъннаха и да се извиня, че на повечето не реагирах. Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!!. От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок.

Впечатлена съм от подкрепата, която получих и съм убедена, че тя е подкрепа за това БНР да продължи да бъде най-свободната медия. А тя е такава, защото през годините десетки журналисти са отстоявали това…на всяка цената.

Развръзката изглежда успех, но за съжление – дори и в личен план, не е повод за ликуване“.

Протест за решението на ръководството на БНР изразиха значително голям брой онлайн издания, медийни експерти, академични лица, преподаватели от СУ, както и Асоциацията на европейските журналисти – България.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.