23-годишната американка, убита в Кабул: символ на трагедията в Афганистан

Миналата седмица я видяхме да държи спасено афганистанско бебе в прегръдката си. Само няколко дни по-късно 23-годишната американка Никол Джий бе убита при атентатите в Кабул – малко преди края на мисията й в Афганистан.

Но само няколко дни по-късно младата американка от Сакраменто в щата Калифорния вече не е сред живите. Тя е една от жертвите на атентатите, разтърсили Кабул миналия четвъртък. При нападенията загинаха над 100 цивилни граждани и 13 американски войници, сред които и 23-годишната Никол Джий.

Не мога да опиша чувството, което ме обзема, когато си помисля, че никога повече няма да я видя“, сподели в социалните мрежи Малъри Харисън, колежка на Никол Джий в продължение на три години. „До последния си дъх тя правеше това, което толкова много обичаше: да помага на хората. И изведнъж е мъртва – просто така“, пише още Харисън.

Междувременно американското Министерство на отбраната публикува пълните имена на 13-имата войници, убити миналия четвъртък в Кабул. От списъка става ясно, че 12 от тях са били на възраст под 25 години.

източник

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.