Сумата от $30 000 за животоспасяваща операция е събрана с помощта на 800 дарители и неправителствена организация

Споделете статията:

Лилия Йорданова най-накрая успява да получи нов бъбрек. За нея и семейството ѝ  това се случва с помощта на близо 800 дарители, събрали повече от 24 000 евро в нейната благотворителна кампания в HelpKarma.

Животоспасяващата за Лили операция можело да се случи дори по-рано, но е отменена заради вирусно заболяване, което не позволи нейното извършване. След успешна антибиотична терапия, преди няколко дни тя най-после успява да получи своя нов шанс. Доскоро тя е живяла с един бъбрек, трансплантиран в Пакистан преди повече от две десетилетия. През последните две години функцията на органа постепенно регресира, като достига до най-високата степен за бъбречна недостатъчност

Битката на 34-годишната жена е дълга и изтощителна. Но след успешната ѝ трансплантация в клиника в Турция тя най-после има надежда за нов живот. В него, тя няма да бъде прикована към машината за хемодиализа и ще може да се върне към спорта – стрелбата с лък.

Семейството на Лили се надява, че с помощта на дарителите тя ще успее да преодолее поредното препятствие по пътя към новия си живот, казват от организацията.

Платформата HelpKarma е  бърз и ефективен инструмент за прозрачно събиране на средства.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.