Амал Клуни е адвокат в шумно дело за смъртта на дете от язидите

В Германия започна съдебно дело срещу германска гражданка, присъединила се към терористите от Ислямска държава и причинила смъртта на 5-годишно момиченце, съобщава Дарик.

Адвокат на майката на детето е съпругата на холивудската звезда Джордж Клуни – базираната в Лондон адвокатка Амал Клуни.

Според обвинението, 27-годишната Дженифър В. оставила 5-годишното момиченце да умре от жажда. То било от етническата група язиди, за чиято съдба Маргиналия неведнъж е писала. Пленените язиди са били държани като роби от Ислямска държава. Дженифър В. признала вината си пред агент на ФБР под прикритие, като не подозирала, че я записват.

Съпругът на обвинената купил майката на момиченцето и самото него като роби, докато град Мосул в Ирак се намирал под управлението на ИДИЛ. След като момиченцето се подмокрило в кревата си, мъжът го вързал пред къщата за наказание. Дженифър В. не направила нищо, за да помогне на детето, което умряло от мъчителна смърт в горещината.

Делото започва тази сутрин в съд в Мюнхен. Съдът е специализиран да гледа случаи, свързани с националната сигурност и обвинения в тероризъм.

Ако бъде призната за виновна, Дженифър В., която също е майка на малко дете, е заплашена от доживотен затвор

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.