Агенцията на ООН за палестинските бежанци отбелязва световния ден на учителите

Всяка година на 05 октомври Агенцията на ООН за палестинските бежанци се присъединява към международната общност, за да отпразнува Световния ден на учителите и да почете приносите им към образованието и развитието, съобщава АОПБ. Програмата на Агенцията е една от най-големите неправителствени училищни системи в Близкия Изток и се подкрепя с щедри дарения от донори, включително от САЩ, Европейския съюз, Великобритания, Швеция и Япония.

За да започне тазгодишните празненства, под глобалния надслов „Да оценим учителите, да подобрим техния статут”, АОПБ официално публикува финалния доклад на своята Образователна реформа и отпразнува постижението на 22 000 учители на Агенцията в трансформирането на обучителни практики в своите 692 училища. Образователната реформа, прокарана в периода 2011-2015 г., е била замислена да посрещне нуждите на иновативно, критично и креативно мислещите, обобщава Агенцията.

През последните няколко години АОПБ  е работила, за да реформира образователната си програма и да позволи на палестински бежанци деца да осъществят потенциала си и да допринесат положително за местната и глобалната общност. Подобна реформа нямаше да е възможна без отдадеността на учителите на Агенцията.

АОПБ ясно отбелязва, че интегрира човешките права във всички преподавани предмети благодарение на Помощния пакет за преподаване на човешки права за учители. Той дава възможност на всички 22 000 учители да помогнат на учениците си да учат за човешките права по динамичен и интерактивен начин. Дейностите окуражават учениците да подобрят положението в техните училища и общности, докато засилват ролите им като глобални граждани.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.