Активен борец срещу възрастни хора от турски произход и с анти-цигански език оглави правителствена служба

Над 308 подиси и 899 споделяния получи искането на оставката на Валери Симеонов в peticiq.bg. По този начин гражданите заявиха своята позиция против неприемливия хумор на г-н Симеонов. Те  искат от вицепремиера да поеме отговорност за своето уронващо престижа на държавността изказване, както и за цялостното му поведение, несъответстващо на общочовешките и европейски ценности.

Не е шега, не е майтап“ написа сайта baricada.org. Лидерът на Националният фронт за спасение на България, част от коалиция „Обединени патриоти“ и вицепремиер на България Валери Симеонов ще отговаря за разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси, съобщиха от правителствената пресслужба. „Шегаджията от Бухенвалд“  ще бъде председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) към Министерския съвет. НССЕИВ е координиращ и консултативен орган, който подпомага Министерския съвет в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси.

През годините Валери Симеонов е бил автор на редица скандални изказвания по адрес на българите от ромски произход, както и на други малцинствени групи – казват още от електронното издание – От трибуната на Народното събрание в предишния мандат, визирайки „нашите мургави сънародници“, Симеонов ги нарече „озверели човекоподобни“, които „играят с прасета по улицата“, а пък майките им имат „инстинкти на улични кучки“. Преди време в своята предизборна програма пък Симеонов предложи изпращането на граждани от ромски произход в „изолирани селища, които да бъдат превърнати в туристическа атракция“. Преди да обяви, че си е правил „майтапчийски снимки в Бухенвалд“, Сименов пък стана популярен и като активен борец срещу възрастни хора от турски произход по българо-турската граница“, завършва публикацията си baricada.bg.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.