Акция на кандидат-кметове с бутафорен привкус

Споделете статията:

Кандидатите за кмет на София Мая Манолова (независим, подкрепен от БСП и ДБГ), арх. Борислав Игнатов (“Демократична България”) и Борис Бонев (независим, “Спаси София”) се включиха в предизвикателството за придвижване с количка в София.
Пред Съдебната палата те трябваше да видят от първа ръка какви са проблемите за трудноподвижните хора при движението в градска среда – високи бордюри, неравни тротоари и т.н., предаде bTV.

На събитието присъстваха хора с увреждания и техни близки, включително и участници в протестите под надслов “Системата ни убива”.

Живеещият в САЩ преподавател Христофор Караджов коментира акцията така:” Не съм особено притеснен от факта, че кандидат-кметовете използват тази тема за политически цели. В крайно сметка как иначе се получава промяна, ако няма политика, която да я обуслови? Как да помръднем нещата, ако хората не се възмутят най-накрая? Защото София е на две светлинни години от една нормална европейска столица в това отношение”.

Ето и коментарът  в социалните мрежи на известния преводач и журналист Жанина Драгостинова:

“Става дума за бутафория, носят в колички трима души, за които количките не са обувките. И това е грозна гледка. Фарс, който няма отношение към хората с увреждания. Възприемам всичко това като отвратителна клоунада и съм убедена, че хора, които искат да променят нещо, не бива да го правят с тези средства”.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.