Ролята на расата и етноса в медиите: лекция на американски правозащитник в София

Seminar 09032016

Американският правозащитник Хилари Шелтън ще изнесе публична лекция в сряда. Лекцията ще е на тема „За ролята на расата и етническата принадлежност в медиите и отражението на медийното съдържание върху общественото мнение“ и ще започне в 15 часа в зала 16 на Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ. Организатори на събитието са Посолството на САЩ в България и „Маргиналия“.

Хилари О. Шелтън е директор на вашингтонския отдел на Националната асоциация за напредък на чернокожите (НАНЧ) и старши вицепрезидент на организацията, отговарящ за застъпничеството. Той има опит в застъпничеството за изработване на политики в области като равен достъп до трудова заетост, достъп до качествено образование, ограничаване на насилието, причинено от оръжие, както и на расовото профилиране. Шелтън има принос и в борбата за отмяна на смъртното наказание, за защита на избирателните права и правата на здравеопазване, както и в редица други области.

Правозащитникът играе съществена роля в изработването и окончателното приемане на важни федерални закони, като например Закона за гражданските права от 1991 г., Закона за възстановяването на гражданските права, Закона против насилието над жени, Закона за статистиката на престъпленията от омраза, Закона за свободно упражняване на религия на коренните американци и много други. Той е носител на редица престижни награди.

Хилари Шелтън е роден в Сейнт Луис, Мисури, в семейство с шест братя и сестри. Той е завършил политически науки, комуникации и право в университета „Хауърд“ във Вашингтон, университета на Мисури в Сейнт Луис, Североизточният университет в Бостън. Понастоящем живее във Вашингтон с жена си и трите си деца.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.