Запис от полицейска бодикамера показва агресия към 5-годишно дете

Споделете статията:

Видео, заснето с бодикамера, показва как полицаи слагат белезници и крещят на 5-годишно дете, което си тръгнало само от училище, съобщава ББС. На заснетия материал се вижда как двамата полицаи казват на майката на момчето, че трябва да „го набие”.

Инцидентът, случил се през януари 2020 г., е повод за дело, заведено от майката. Според адвокатите й детето е преживяло емоционална травма.

Полицаите от полицейското областно управление на щата Монтгомъри намерили детето на няколко преки от училището му и заснетото с бодикамерите им видео показва как го отвеждат разревано в полицейска кола. Служителите на реда следват член на персонала в училището на момчето и се чува полицайката да казва „затова хората трябва да бият децата си.”

В директорския кабинет детето продължава силно да плаче и на видеото се вижда как служител на реда крещи в лицето му: „Млъквай! Надявам се майка ти да ми позволи да те набия.” По-късно майката на детето пристига в училището и се вижда как и двамата полицаи я насърчават да набие сина си. „Искаме да го набиете”, й казва единият. Майката отговаря, че се притеснява да не я изпратят в затвора, но й е отговарят, че няма да я пратят в затвора, ако си набие детето.

Видеото свършва с това, че единият от служителите на реда слага белезници на детето пред майка ми и му казва: „Знаеш ли за какво са? За хора, които не знаят как да слушат и как да се държат”. Белезниците са махнати след една минута.

Членът на областния съвет на Монтгомъри, Уил Джауандо, който настоял видеото да бъде излъчено, казва, че то го е „отвратило”, като обобщава, че всичко случило се на детето, е чисто насилие съобщава Вашингтон Поуст.

Областното полицейско управление на щата Монтгомъри казва в свое изявление, че двамата служители на реда са били обект на „старателно” вътрешно разследване, чиито разкрития не са и няма да бъдат публикувани според закона на Мериленд. Полицаите остават на работа, като заклели се служители.

Майката на детето съди Област Монгтомъри, двамата полицаи и областния борд за образование.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.