Анджелина Джоли и Брад Пит: поддържаме решението на детето си за половата му идентичност

Споделете статията:

Съпрузите Анджелина Джоли и Брад Пит обявиха, че подкрепят решението на 8-годишното си дете да се идентифицира като момче. Това съобщи британското LGBT издание PinkNews.

Джон Джоли Пит, който е роден като момиче, помоли да бъде наричан с това име. Той привлече общественото внимание, като се появи с родителите си на червения килим по повод на филма на Джоли “Несломим” с подстригана коса, облечен с черен костюм, бяла риза и вратовръзка.

Семейството на Джоли и Пит в продължение на години показваше пълната си подкрепа на правото на детето си да търси собствената си идентичност. Те споменаха тази тема за първи път през 2010 г.: “Тя иска да е момче… Така че трябваше да отрежем косата ѝ. Тя харесва да носи само момчешки неща. Мисли, че е един от братята си.”

Анджелина и Брад получиха предимно похвали за начина, по който действат в тази ситуация, и бяха посочени за добър пример за родители, които оставят детето си да изследва собствената си полова идентичност, без да настояват, че това е “фаза”. Не липсваха и критики – появиха се мнения, че родителите “учат” детето си да бъде транссексуално.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.