Ангел и Емил от Столипиново свириха за първи път пред публика Бетовен и евъргрийн на Синатра

Два месеца след първите си опити на пианото  седмокласници от „Столипиново” изнасят концерт. Те изпълняват  „На Елиза” от Бетовен и евъргрийна на Франк Синатра „Чувства“, съобщава Marica.bg.

Момчетата чули учителката си по музика в СУ „Найден Геров” Татяна Величкова да свири на синтезатор и проявили интерес. Тя започнала да ги занимава в извънкласна форма. След първите гами и въвеждане в солфежа и хармонията им дала стар синтезатор за упражнения у дома. Момчетата си го предават един на друг.

Пред пловдивската медия  учениците разказват как всичко е започнало. „Трудно е, но ако се мъчиш, става“, сподели Емил Михайлов. На празника на СУ“Найден Геров“той  изсвирва „Чувства”. Въпреки  очевидната си музикалната  дарба, Емил иска да стане пожарникар. Ангел Ангелов, който изсвири „На Елиза” от Бетовен, обаче е решен да продължи с музика. Ще стана пианист, не само да ходя по сватби, казва той.  По телефона си Емил момчето предпочита да слуша музиката на Шопен.

Патронният празник на единственото средно училище в „Столипиново” започнало с виенски валс, в който кавалери първокласници завъртват малките си дами във феерични лилави рокли.

 

Фанка и Мирем са сред 11-те четвъртокласници, които изпълняват танца „Зомби”, за да покажат колко е важно да не се потъва в мобилния телефон.

Култовото парче „Клетва” от филма „Вчера” зарадва учители и родители.

„Всеки ден е предизвикателство да решаваме проблеми, които са извън писаните норми“, казва директорът Емил Начев. И добавя, че се искат смели и твърди решения, а повече нужда от съвет имат родителите, не децата. От началото на учебната година екипът е върнал в клас 40 отпаднали. Иска по-твърди мерки в закона спрямо семейства, които не пращат децата на училище, и по-малко административни задължения за учителите.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.