Антифашистка организация алармира за български нацистки сайт

Споделете статията:

Неонацистка група “Националистически Социален Клуб – България”  са създали сайт https://nscbulgaria.blogspot.com информират от организацията “Антифа-България“.

Името “Националистически социален клуб” е обяснено с думите на Осуалд Моузли: “Ако обичате страната си, сте национален, а ако обичате хората си, сте социален“.

В нацисткия сайт привържениците на НСК-България отричат Холокоста, цитират  книги на Хитлер, Мусолини. В тази литература се съдържа открити форми на нацистка пропаганда и реч на омразата: антисемитска, расистка, бяло превъзходство, анти-лгбтик+, анти-женска, и др.

Страницата и организацията зад нея вършат престъпление – проповядване на фашистка идеология по чл. 108, ал. 1 НК и чл. 162, ал. 1 НК за расистката пропаганда, смятат от организацията. Към твърденията им се присъединява и Маргиналия.

Двете организации обръщат внимание на полицията и прокуратурата, че 9 ноември е международен ден за борба с антисемитизма и расизма. Кристалната нощ е погром срещу евреите в нацистка Германия и Австрия (която тогава е анексирана от Германия) в нощта на 9 срещу 10 ноември 1938 и символизира поредна вълна от нацистки репресии срещу евреите, кулминираща в Холокоста. Погромът е организиран от (SA), паравоенната организация на управляващата Националсоциалистическа работническа партия, по инициатива на нейния водач Адолф Хитлер. Разграбени и опожарени са 191 синагоги (от които 76 напълно унищожени) и 815 магазина, принадлежали на евреи, а 30 000 евреи са арестувани и изпратени в концлагери, 40 души са убити.

Ето няколко откъса от страницата им:

-За Холокоста

-“Пропагандата след втората световна за клането на евреи довежда до огромно съжаление към тях, поради което белите хора започват да пренебрегват своите интереси заради еврейските”

-“Интересно е г-н Голдман откъде е знаел 5 години преди края на войната, че 6 милиона евреи в Европа са обречени на унищожение, макар и нацистите да не постигат окончателна победа. Вероятно той е една от многото ционистки врачки, “предсказващи” плановете си, които искат в бъдещето да наложат на човечеството.”

Българските неонацисти препоръчват доказания фалшификат “Протоколите на ционистките мъдреци – Ашер Гинсберг”, “Моята борба” на Адолф Хитлер, както и  писанието на Георги Войнов “Геноцидът и Холокостът над българите, извършен от юдеи, турци, гърци, руснаци, сърби, комунисти, масони, богоборци, глобалисти, ционисти”.

 

 

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.