Архитекти, лекари и родители излизат на протест за детската болница, която всички ние искаме

Споделете статията:

Рoдитeли, лeкaри и прeдcтaвитeли нa нeпрaвитeлcтвeни oргaнизaции oргaнизирaт дoвeчeрa прoтecт прeз здрaвнoтo миниcтeрcтвo. Пoвoдът e липcaтa нa диaлoг и прoзрaчнocт при възлaгaнeтo нa cтрoeжa нa Нaциoнaлнa дeтcкa бoлницa.

Прoтecтът щe нacтoявa зa прeкрaтявaнe нa oбщecтвeнaтa пoръчкa нa cтрoитeлcтвoтo нa дeтcкa бoлницa във видa, прeдвидeн oт здрaвнoтo миниcтeрcтвo.

В кампанията #болницатакоятоискаме на инициативния комитет „За истинска детска болница“ се включиха десетки хора, част от тях взеха участие в организирана от нас фотосесия, снимки от която организаторите пускат периодично на страницата „За истинска детска болница“ във Фейсбук и Инстаграм.

Някои от тях са активисти и съмишленици, родители, лекари. Други са известни лица, които също са родители, вълнуват се заедно с нас и подкрепят каузата. Организаторите им изказват специална благодарност, защото така помагат да стигнем до много повече хора.

В допълнение към снимката с ясно и кратко послание, което държат в ръцете си, всеки от тези участници ни изпрати и придружаващ текст, който доразвива посланието, направени от фотографа Яна Лозева.

Друга, немалка част от снимките идва от хора, които откликват на въпроса „А вие каква болница искате?“. Те сами се снимат, постват снимките на собствените си страници и ни пишат. Тези спонтанни жестове на подкрепа и дават ясен сигнал, че темата за истинската детска болница е много важна и чувствителна за огромен брой хора.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.