„АстраЗенека“ и „Джонсън и Джонсън“ са най-доброто решение за бедните държави

Ваксините на „АстраЗенека“ и „Джонсън и Джонсън“ са най-доброто решение за бедните държави, заяви в интервю за „Хоризонт“ австралийският епидемиолог професор Майкъл Тул. По думите му след като у нас вече се поставя една от тези ваксини, правителството трябва да обмисли и закупуването на дози от другата.

3004 нови случая на коронавирус са били установени от 16 876 теста (17,8 процента положителни) през последното денонощие у нас. 65 човека са починали. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас достигна 258 385. Те са установени от 1 731 143 теста.

Една доза от ваксината на „Пфайзер“ или „АстраЗенека“ намалява нуждата от болнично лечение на коронавирус с повече от 80%.

Това сочат изводите пък от британско изследване. Учените обаче предупреждават, че са необходими две дози от ваксините, за да се постигне оптимална защита.

Ваксината на „Пфайзер“ може да е по-малко ефективна при хора с наднормено тегло

Разработените от „Пфайзер“ и „Модерна“ продукти имат безспорни качества, но са трудни за работа, заради което не може да се разчита.

по материали на БТА, clubz

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.