Австралийски независим политик смята да „свали” министрите, които се провалят по отношение на климата

Споделете статията:

Оливър Йейтс, син на либерален австралийски политик, възнамерява да вземе мястото на Джош Фрайдънбърг, някога заемано от Робърт Мензи. Смята да го постигне с кандидатура като независим политик, за да започне мощна кампания за борба с климатичните промени, която ще бъде подкрепена от хиляди хора не само в Австралия, но и по света, съобщава Гардиън.

Бившият банкер и председател на корпорация за финансиране на чиста енергия твърди, че предизвикателствата на климатичните промени вече са толкова сериозни и притискащи, че гражданите трябва да „махат” министрите си на екологията, когато са заели длъжността, но не успяват да защитят околната среда и климата.

„Искам глобално да държа отговорни министрите, които са пренебрегнали задълженията си към околната среда,” казва Йейтс пред Гардиън.

„Искам това да бъде глобална кампания, в която хората свалят министрите си, ако тях не ги е грижа за околната среда, защото е ясно, че това се случва в целия свят, а гражданите не напредват в борбата си. Всички сме се пробвали като бизнесмени. Бяхме добри и управлявахме позициите си, но това е сериозно. Един наистина сериозен въпрос, на който трябва да обърнем внимание.”

Йейтс смята, че хората вече твърдо страдат от статуквото и са отворени към нови форми на политическо представяне. „Не мисля, че можем да кажем, че начинът по който са действали в миналото правителството или парламентът, е начинът по който ще продължат да го правят и оттук нататък. Това е твърдо убеждение.”

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.