Българските евреи зашлевиха министър и вицепремиер относно коментар за конспирациите на Джордж Сорос

Джерузалем поуст публикува статията „Българските евреи зашлевиха вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно коментар за конспирацията на Сорос“. В нея се казва, че реакцията срещу коментарите на ултранационалиста Каракачанов стават на 32-ия ден от протестите в България с искане на оставката на правителството. Авторът  припомня ролята и авторитета на Организацията на евреите в България „Шалом“, както и цитира основни пасажи от протестната им реакция, уличаващи в нацистки похвати лидера на патриотичната формация ВМРО, коалиционен партньор на управляващата ГЕРБ.

Маргиналия първа публикува текст „Авторитетната организация “Шалом”е възмутена от антисемитските внушения на Каракачанов“. В него сайтът за човешки права, последователно пишещ за проблема на антисемитизма и словото на омраза, цитира изречението „Соросоидни НПО-та искат да вземат властта, за да въведат гей бракове” – виж тук .

Последваха публикации за протеста на Шалом  в clubz, БНР, Свободна Европа.

Известният общественик Вени Марковски, автор на редица статии срещу ревизионизма и антисемитизма коментира:“ По света очевидно четат изказванията на министър Каракачанов по същия начин, по който ги разчетоха и от “Шалом”.

Юлиана Методиева, главен редактор на Маргиналия отбеляза: „Добре е, че реагираха медиите у нас. Българската мейнстрийм журналистика като цяло слабо се вълнува от проблемите на антисемитизма. Предполагам, че пробуденият интерес към позорния антисемитизъм и нацистки внушения на крайнодесния Каракачанов са чисто конюнктурни заради протестите и искането на оставка на правителството на Борисов, чийто вицепремиер отговарящ за сигурността е той.“

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.