Продължава обучението в Израел на български учители по история за Холокоста в Израел

Български учители по история ще продължат да се обучават за Холокоста в Израел и да обменят образователни практики със свои колеги, съобщиха от МОН.

Това предвижда допълнение към Меморандума за разбирателство между Министерството на образованието и науката и Мемориалния център за жертвите и героите на Холокоста на Държавата Израел „Яд Вашем“. Документът беше подписан от заместник-министър Деница Сачева и директорът на Международното училище за изучаване на Холокоста д-р Еял Каминка. По досегашното споразумение обучение са преминали над 100 български преподавали.

„Изучаването на Холокоста е важно, защото поддържа обществото будно за престъпленията срещу човечеството,  дава изключителни уроци за последиците от човеконенавистни режими и за ценността на човешкия живот“, каза след подписването Деница Сачева. Според нея този период е значим и за българската история заради проявената политическа смелост и гражданска съвест, с които са запазени животите на десетки хиляди евреи.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.