Бездомен белгиец застрелян от френски полицаи

Споделете статията:

Френски полицай застреля и уби бездомник белгиец в южния град Ментон, след като мъжът, който се опита да си пререже китките, се нахвърлил на офицер с ножа си, съобщи сайтът actualno.bg

Инцидентът е станал в обществен парк в неделя вечерта Свидетели се обадили на спешните служби, когато видели мъжа, който бил на около 50 години, да се опитва да се самоубие.Той вече бил направил разрези на вените на двете си ръце, както и на гърлото и на глезените си, когато полицията пристигнала на местопроизшествието, съобщиха от прокуратурата в близкия град Ница. Полицаите напразно се опитали да го накарат да пусне ножа. Когато не успели, те се опитали да го обезвредят със зашеметяващ пистолет, но мъжът се хвърлил към офицера с ножа си, според прокуратурата. Тогава колегата на служителя “използвал служебното  си оръжие и стрелял два пъти”, убивайки мъжа, казаха разследващите и добавиха, че спешните служби, които са били на мястото, се опитали, но не успели да съживят жертвата. Полицията в Ница разследва инцидента, както и Националният орган за надзор на полицията – IPGN.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.