Бил де Блазио удължи онлайн обучението за Ню Йорк до септември 2021

Кметът на град Ню Йорк Бил де Блазио обяви, че учебните занятия ще продължат да се провеждат онлайн, а учениците и студентите няма да се върнат в училищата до края на учебната година, което означава  до началото на следващата 2021 през септември.
В града има 1,1 милиона учащи се, които провеждат часовете си онлайн още от 23-ти март, а някои частни училища – дори и преди това. С около 8,5 милиона жители, Ню Йорк е сравним по население с България, но учащите в Ню Йорк са около 2,5 пъти повече.

До края на месеца кметството ще осигури таблети за всички ученици, които нямат такава техника. Очаква се, че ще осигурят и достъп до Интернет, защото в Ню Йорк, за разлика от София, тази услуга е скъпа, особено за по-високите скорости.

Живеещият в Ню Йорк български общественик и журналист Вени Марковски коментира в профила си:

„Не знам колко си даваме сметка, че светът не просто „няма да е същият“, а всъщност вече не е същият. Когато се възстанови „нормалното положение“, то ще е заменено от друго, което в момента ни се вижда ненормално.
Ще носим маски, ръкавици, ще спазваме т.нар. социална дистанция. Редица бизнеси ще трябва да променят модела си на работа, особено в сферата на услугите.“

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.