Благотворителен коледен базар в София

Благотворителен коледен базар „Цветна България 2016 г.“ се откри на 18 ноември в София. Той ще продължи до 21 декември.

Базарът си поставя за цел да представи социалното предприемачество като инструмент за преодоляване на бедността, негативните представи и нагласи за икономически уязвимите общности в България. На Алеята на благотворителността на Коледния базар повече от 20 предприемачи от различни райони на страната излагат своите арт продукти, коледни и български традиционни сувенири, медни изделия, еко сувенири от дърво, продукти от занаятчийски практики, арт стоки от желязо, бижута, ароматизирани сувенири и продукти, стоки от мед, билки и други. В програмата се включват и повече от 10 училища, детски ансамбли, творчески колективи и артисти от различен етнически произход имат възможността да участват в програмата.

Базарът е подкрепен от Фондация „Тръст за социална алтернатива“ в партньорство с Фондация „Инициатива за социално израстване“. Откриването му е осъществено със съдействието на организаторите на традиционния Немски коледен Базар – DB events и Столична община.

This slideshow requires JavaScript.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.