BRUM подкрепи работата на учителите и осигуряването на равен достъп до качествено образование

Броени дни преди Деня на будителите всички гости и граждани на София можаха да подкрепят каузата на “Заедно в час”, като използваха най-новия начин за придвижване – споделените е-тротинетки BRUM.

В специална благотворителна кампания   BRUM подкрепи работата на учителите и осигуряването на равен достъп до качествено образование, като предостави 50% от дневния оборот от всички скутери като дарение за организацията. 

BRUM използват платформата на компания Bird, като всички желаещи да се включат в благотворителното каране на скутери в събота трябва да изтеглят едноименното приложение на телефона си, през което става наемането и плащането за услугата. През приложението могат да бъдат открити и местоположенията на самите скутери.

“Щастливи сме, че в лицето на BRUM открихме ентусиазирани съмишленици, които вярват, че разработването на един съвременен бизнес е тясно свързано с допринасянето към обществото и подкрепата за значими каузи като подобряването на образованието. Избрахме уикенда преди първи ноември целенасочено, за да ангажираме повече хора и да ги провокираме да бъдат активна част от положителната промяна в българското образование”, споделя Ния Янакиева, сътрудник “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.