„Часът на Милен Цветков“пада, Нова телевизия става все по-несигурно място за водещите, редактори и репортери

Предаването „Часът на Милен Цветков“ няма да бъде излъчвано по „Нова телевизия“ от есента. Това става известно от официално прессъобщение на телевизията, в което са изброени предаванията, които ще излъчва телевизията през новия сезон, пише Дневник.

„В късния часови пояс на мястото на „Часът на Милен Цветков“ телевизията ще продължи излъчването на забавно съдържание, филми и сериали, съобразно предпочитанията на зрителите, посочени в актуалните проучвания на аудиторията“, пише в него.

Потърсени за коментар от „Дневник„, от „Нова телевизия“ обясниха, че определят програмната схема на телевизионните си канали на базата на детайлно проучване на зрителските интереси. Според данните в късните часове зрителите на телевизията предпочитали забавни продукции, филми и сериали.

„Компанията отправи към водещия алтернатива за участие в друго предаване, но той избра да се раздели с телевизията“, заявиха от „Нова телевизия“. „Нова броудкастинг груп благодари на Милен Цветков за дългогодишното сътрудничество, като остава отворена за бъдещи съвместни проекти“, завършва позицията на медиата.

Пред „Дневник“ Милен Цветков отказа да коментира.

През юни епизод на предаването беше свален от ефир. Една от темите на епизода трябваше да бъде реакцията на премиера Бойко Борисов на публикация в гръцките медии, че си е купил остров в страната. Тогава българският министър-председател заяви, че ще си подаде оставка, ако се докаже, че си е купил гръцки остров. По-късно „Нова телевизия“ отрече да е имало цензура в решението да свали епизода на предаването. Медиата заяви също, че „не може да бъде разпространител на фалшиви новини, защото защитава професионалните принципи на журналистиката“.

„Нова телевизия става и несигурно място за работа за водещи, редактори и репортери. Ще се закотвят там само послушни, с дългосрочните договори“ написа в блога си журналиста Иван Бакалов.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.