Кампания под надслов: „Да върнем вярата у хората на Хитрино!“

Семейството на адвокат започна кампания под надслов „Да върнем вярата у хората в Хитрино!“ Става въпрос за адвоката в областта на човешките права Йорданка Бекирска.

На 10 декември товарен влак на фирмата „Булмаркет“ дерайлира на гарата в Хитрино и се взривиха цистерни с гориво, превозвани в композицията. 7 са жертвите, двама са в критично състояние, а повече от 23-ма са ранени.Цялата инфраструктура е разрушена. Поради опасност от обгазяване, селото беше евакуирано. Понастоящем в него на практика не може да се живее. Общините Търговище и Шумен дариха средства за пострадалите. Държавата изплати по 325 лв на близо 300 семейства.

12 декември е обявен за ден на национален траур.

Започнаха  индивидуални  инициативи за подпомагане на крайно нуждаещите се наши съграждани.

По-долу публикуваме призива на адвокат Йорданка Бекирска:

Мили приятели, в знак на съпричастност към бедстващите хора в Хитрино нашето семейство започна кампания под наслов „Да върнем вярата у хората в Хитрино!“

Започнахме благотворително да събираме вещи, дрехи, обувки, одеала и др. необходимости, които да изпратим на нуждаещите се хора. Те много скоро ще се приберат по домовете си, ако имат такива, и няма да разполагат с покъщнина.

Адресът за събиране на вещите е гр. София, ул. „Позитано“ 140 – всеки ден между 8:30 – 9:30 ч., както и между 18:30 и 19:30 ч.

Моля всяка пратка да е добре опакована, за да се транспортира безопасно. Тел. 087 6060028 и 087 9090695.

В случай че искате да дарите само пари, бихте могли да изпратите СМС на кратък номер 1466. HITRINO

Благодарим за пробудената човечност у вас!

Доброто ражда добро!

Маргиналия изразява съболезнования на близките на загиналите.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.