Ден на осведомеността на Интерсекс хората. Добро отношение към хермафродитите

Ден на осведомеността на Интерсекс е международно признат ден за осведоменост предназначен да подчертае въпроси на правата на човека изправени пред интерсекс хора.

Събитието бележи първата публична демонстрация от интерсексуални хора в Северна Америка, на 26 октомври 1996 г., извън мястото в Бостън, където Американска академия по педиатрия провеждаше годишната си конференция. Активисти на Интерсекс Морган Холмс и Макс Бек участвал за (вече несъществуващ) Интерсекс общество на Северна Америка, заедно със съюзници от транссексуалната заплаха, включително Рики Уилчинс.

Събитието е било предназначено не като демонстрация, а като участие в конференцията. Бек и Холмс са възнамерявали да изнесат обръщение „относно дългосрочните резултати и да оспорят все още преобладаващото им мнение, че козметичната хирургия за„ поправяне “на интерсексирани гениталии е най-добрият начин на действие“, но са „изпълнени официално , с враждебност и бяха изведени от конференцията от охранители „. Групата само по-късно демонстрира, носейки табела с надпис „Хермафродити с отношение“.

Самият ден на възпоменанието започна през 2003 година със създаването на централен сайт за повишаване на осведомеността от Шофьор на Betsy и Еми Кояма.

Централен сайт за повишаване на осведомеността е възстановен през 2015 г. от Морган Карпентър с Лора Интер от Брюжула Интерсексуални, и подкрепа от Фондациите на отворено общество.

Застъпничество за човешките права на интерсекс хората у нас се извършва от фондация Билитис. Веднъж след като разберат как биват нарушени човешките права на
интерсекс индивидите и на какво са подложени те през живота си, първата
реакция на хората е да попитат ,,Как мога да стана интерсекс съюзник? Какво
мога да сторя?”

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.