Десетки ученици от Болярово не разполагат с мобилен интернет, пишат до Омбудсмана

Споделете статията:

Десетки ученици от пограничните села в община Болярово не могат да се обучават дистанционно заради липсата на обхват и интернет. Учители и родители сигнализират, че задължителният учебен материал не стига до децата.

В село Стефан Караджово в училището учат 66 деца. Само осем от децата разполагат с мобилен интернет и с тях провеждаме дистанционно обучение, обясни Дора Карагьозова – директор на ОУ „Стефан Караджа“. С останалите връзката става по телефон и на всички разнасят материали на хартия, уточни тя.

По думите й учителите подготвят разработки на уроци и контролни и два пъти в седмицата разнасят тези материали до дома на децата. По този начин става и обратната връзка.

Христо Христов, кмет на община Болярово, заяви, че проблемът с дистанционното обучение е голям. Мобилните оператори нямат добър обхват, обясни той. Кметът обясни, че е информирал институциите, писал е писмо до операторите и дори до омбудсмана.

източник

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.