Дете от ромски произход е убито в сливенското село Сотиря

Споделете статията:

7-годишно момиченце е убито в сливенското село Сотиря. Детето е от ромски произход. В дерето зад спирката детето e намерено захвърлено в безпомощно съостояние, съобщава trafficnews.

Откарано е в болница, където по-късно е починало.

Детето е живеело в селото, в момента са го гледали баба му и дядо му, а майка му е била на работа в българското Черноморие. Върнала се е веднага и е в шок от случилото се, както и всички жители на село Сотиря, разказва пред медиите кметът Димчо Георгиев. Според него има доста заподозряни.

Жителка от селото разказва пред БНТ: „Първоначално мислехме, че е блъсната от кола, защото казаха, че е под един от мостовете на реката. Но после казаха, че е било изнасилено и убито, което е много жалко. Детето щеше да е първи клас тази година – много красиво, много жизнено дете. Просто дете, живеещо на село“.

На мястото има полицейски екипи и се извършват огледи. Все още не е известно дали издирваният е свързан с жестокото престъпление, отбелязва БНТ. Полицаи, горски служители, пожарникари и гранична полиция са се включили в издирването на младежа вчера следобед.

По-рано днес мъж от селото е бил обявен за издирване. Възможно е да става въпрос за роднина на детето, смятат от полицията.

В село Сотиря има няколко ромски фамилии.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.