Деца в риск излъчиха шампионите за футболната купа „1 юни“

Футболен турнир за деца и младежи в риск „1 юни“ събра край спортен комплекс „Бонсист“ над 80 малчугани от 7 отбора. Събитието бе част от годишния календар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск.

Призьорите в турнира / снимка:Снимка: НСБ ЕАД

 

Българските състезатели бяха на средна възраст малко над 15 години.  Играчите са деца в риск от ромски квартали в София – Факултета и Филиповци.

Селекционерът Методи Здравков казва: „Момчета са свикнали да играят с по-големи на възраст съперници и в първенствата на БФС.“ Той допълва, че форматът, в който се проведе световното първенство (четирима полеви състезатели и вратар), е нов за момчетата от „ФК КОНКОРДИЯ“, но въпреки това те бързо възприеха тактическите указания.

В оспорвана битка за Купата се впуснаха освен футболистите от тимовете на Фондация „Конкордия“ и Фондация „Дружба“, домакините от ФК „Бароко“, ФК „Победа“, ФК „Спартак 2015“, ФК „Враждебна“. След оспорван финал представителите на „Победа“ грабнаха трофея, като се наложиха трудно над „Конкордия 2“ с 1:0. В мача за бронза „Враждебна“ разгроми „Конкордия 1“ с 6:1.

Децата бяха поздравени от столичните общински съветници Анна Стойкова и Симеон Колев от постоянната Комисия за децата младежта и спорта, които благодариха за участието и наградиха призьорите.

Всички футболисти от челните 4 отбора получиха наред с медалите и предметни награди – топки, фланелки и ранички.
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.