Децата вече имат своя медия

Вижте. Новините на детски език“ е българската медия, която досега липсваше. Медията, която няма да пропусне да отговори на детските въпроси: защо има бежанци, какво е бедност, как живеят връстниците им по света, какво е демокрация, ще изчезне ли светът в резултат на глобалното затопляне и още много, много въпроси, които понякога карат децата да не могат да заспят.

Във „Вижте“ могат да се намерят статии по безбройни теми, организирани в рубриките свят, наука, общество, култура, здраве и спорт, както и въпросници към тях, които ще затвърдят наученото у децата и ще им позволят да напредват в своите Книговищни постижения.

„Създадохме „Вижте. Новините на детски език“ като част от Книговище.бг, защото искаме днешните деца на България да са любопитни към света, да знаят, да развиват от малки чувство за справедливост и желание да променят света към добро. Струва ни се, че някъде там се заражда възможността утре порасналите деца наистина да променят страната ни и света към добро“, казва Деси Гаврилова въхновител на на детската медия.

 

Деси Гарилова заедно с главния редактор преводачът и издател Зорница Христова и екипът Искра Джанабетска-Кавалджиева, Зорница Стоилова, Антоанета Баева, Елена Владова, Константина Василева-Славейкова, Вера Траянова, Милен Витанов, Рая Лечева, Миглена Папазова, Velina Mavrodinova, Nanda Mentesheva, Andrew Nonchev, Polina Slavcheva, Виктория Костова, премиерата на „Вижте“ стана възможна.

Маргиналия  пожелава на детската медия на добър час и хиляди малки и не толкова малки читатели!

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.