Димитрос Пирилис блъсва Петър и започва да прави кръгчета в люцерната, газейки го

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем кипърския бизнесмен Димитрос Пирилис, 60-годишен.

На 11 май, около един час след полунощ Пирилис забелязва няколко мъже да влизат в имота му. Мъжете са от Белозем и търсят люцерна за конете си. Фермерът ги подгонва  с товарния си джип “Форд Рейнджър“. Настига ги и прегазва единия  от ромите. 30 годишният Петър умира на място. Той оставя сираче 8 месечно бебе, а съпругата му е бременна в шестия месец. Майката на убития Петър – Фанка, е в шок от случилото се.

„Не сме били във фермата на кипъреца. Бяхме в люцерната на два километра, когато той пристигна с джипа и ние с другия Ангел избягахме с каруците, а Петър остана. Видях как фермерът блъсна Петър и започна да прави кръгчета в люцерната, газейки го“, разказва пред медиите брат му. “Цяла нощ стоях до него, главата му бе премазана”.

Кипърският бизнесмен  Пирилис е задържан. Направил е пълни самопризнания, ще бъде обвинен в предумишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

Трагичният инцидент предизвика социално напрежение в района
В момента полицейското присъствие в Болярино е засилено .Ако обвиненията срещу фермера се докажат, го грозят от 10 до 20 години.

за информацията са използвани dnevnik, fermer, Нова тв, бнр

 

 

 

Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.