Димитрос Пирилис блъсва Петър и започва да прави кръгчета в люцерната, газейки го

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем кипърския бизнесмен Димитрос Пирилис, 60-годишен.

На 11 май, около един час след полунощ Пирилис забелязва няколко мъже да влизат в имота му. Мъжете са от Белозем и търсят люцерна за конете си. Фермерът ги подгонва  с товарния си джип „Форд Рейнджър“. Настига ги и прегазва единия  от ромите. 30 годишният Петър умира на място. Той оставя сираче 8 месечно бебе, а съпругата му е бременна в шестия месец. Майката на убития Петър – Фанка, е в шок от случилото се.

„Не сме били във фермата на кипъреца. Бяхме в люцерната на два километра, когато той пристигна с джипа и ние с другия Ангел избягахме с каруците, а Петър остана. Видях как фермерът блъсна Петър и започна да прави кръгчета в люцерната, газейки го“, разказва пред медиите брат му. „Цяла нощ стоях до него, главата му бе премазана“.

Кипърският бизнесмен  Пирилис е задържан. Направил е пълни самопризнания, ще бъде обвинен в предумишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

Трагичният инцидент предизвика социално напрежение в района
В момента полицейското присъствие в Болярино е засилено .Ако обвиненията срещу фермера се докажат, го грозят от 10 до 20 години.

за информацията са използвани dnevnik, fermer, Нова тв, бнр

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.