Дискусия на тема „Иновативни подходи в борбата срещу езика на омразата“ организира „Маргиналия“ днес

Тази публикация е създадена в рамките на проекта "Смях срещу омразата".
Тази публикация е създадена в рамките на проекта “Смях срещу омразата”.

Сдружение „Маргиналия“ организира на 4 юли т.г. от 17 ч. в заседателната зала на NGO House, ул. “Христо Белчев“ №3 дебат на тема „Иновативни подходи в борбата срещу езика на омразата в медиите“.

Събитието се провежда в рамките на проект „Смях срещу омразата. София като топос без „език на омразата“, осъществяван с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016. В него ще вземат участие Ирина Йорданова – общински съветник и председател на Програма Европа, доц. Георги Лозанов – зам. главен редактор на вестник „Култура“, доц. Вяра Ангелова – преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация, Георги Папакочев – журналист от „Дойче веле“, Мехмед Юмер – главен редактор на двуезичния вестник „Заман“, Юлиана Методиева – главен редактор на онлайн платформата за права на човека „Маргиналия“ и други.

Целта на проекта е да противодейства на разпространението на езика на омразата, като лансира иновативна концепция за София като топос на смях срещу омразата, при съучастие на младежи от столични училища.

Модератор на дебата ще бъде Емил Коен от екипа на „Маргиналия“. Информация за дискусията ще бъде публикувана в сайта „Маргиналия“.

Проектът „Смях срещу омразата. София като топос без реч на омразата“ се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община. Програма Европа, 2016 г. Сдружение "Маргиналия"
Проектът „Смях срещу омразата. София като топос без реч на омразата“ се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община.
Програма Европа, 2016 г.
Сдружение “Маргиналия”
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.